Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Специалности / Магистърски програми / Новини от магистърска програма "Енергийни пазари и услуги" / Лекция на д-р инж. Радослав Иванов за Smart Metering в енергийната магистратура

   

18.04.2015

 

На 17 април 2015 г. гост-лектор по дисциплината „Мениджмънт на енергийни и ютилити компании“ в магистърската програма „Икономика и управление в енергетиката, инфраструктурата и комуналните услуги“ беше д-р инж. Радослав Иванов. Темата на лекцията беше "Модели и технологии за внедряване на интелигентно измерване на електроенергия", като нея ще бяха представени Smart Metering технологии и решения за съвременния електроенергиен пазар.

 

DrRadoslavIvanov

 

Радослав Иванов е доктор по електротехника, електроника и автоматика от Технически университет-София с тема на дисертацията "Анализ, изследване и проектиране на модели и технологии за внедряване на интелигентно измерване на електроенергия". В последната една една година работи като Key Account Manager в "Енерго-Про Енергийни услуги", където е отговарял за продажбите на електроенергия към големи клиенти на компанията. Преди това е работил в "Хюндай Хеви Индъстрис", в "Куолити енерджетикс", както и в една от първите компании, лицензирани за търговия с електроенергия в България - "Вивид пауър".