Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Виктор Големинов, магистър в Стопанския факултет, спечели III място в Националния образователен конкурс за истории с дигитални карти

   

18.11.2021

 

Виктор Големинов, магистър в Стопанския факултет, спечели трето място в Националния образователен конкурс за истории с дигитални карти в категория "Студенти и докторанти".

goleminov

Проектът, с който г-н Големинов е участвал в конкурса носи името "Големите житейски и планински върхове на Боян Петров: Разказ за пътя към високите мечти и цели". Историята в снимки проследява живота на алпиниста Боян Петров и неговите постижения, показвайки колко е важно да мечтаем.

"За голяма част от нас върховете представляват някакви недостижими парчета от земна маса, извисяващи се на хиляди метри в небесата. Сами по себе си тези точки от релефа и географската карта не представляват нещо особено - те не съдържат в себе си онези характеристики, които придават историчност, култура или смисъл на повечето обекти, които сме свикнали да посещаваме. Обаче има хора сред нас, които намират нещо пленяващо в това да изкачват тези ефирни пространства. Мнозина от тях остават неразбрани защо се подлагат на подобен тип изживяване. Боян Петров е от хората, извадени от контекста на съвременния материалистичен и повърхностен комерсиализиран свят. Той принадлежи към пантеона на онези автентични герои, откриватели, учени, пътешественици и вдъхновители, които не се вписват в рамките на общоприетите банални примери за успех. Неговото дело, неговият свят са тези на самоусъвършенстването и предизвикателството. Боян ни учеше на това как да бъдем хора с високи цели и мечти", гласи част от написаното от Виктор Големинов.