Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Васил Христов, изпълнителен директор, мажоритарен акционер и председател на Борда на директорите на „Техкерамик-М“ АД, изнесе гост-лекция в Стопанския факултет

   

12.11.2021

 

На 28 октомври 2021 г. инж. д-р Васил Христов (изпълнителен директор, мажоритарен акционер и председател на Борда на директорите на Техкерамик-М“ АД) беше гост-лектор в магистърската програма „Бизнес администрация – управление и предприемачество“.

гост-лекция 1

Той разказа за предизвикателствата при изграждането на компания, която е сред трите водещи световни производители на продукти от инженерна керамика на основа материали от алуминиев титанат. „Техкерамик-М“ АД е доставчик на продукти от алуминев титанат на световната автомобилна индустрия. Клиенти на „Техкерамик-М“ са всички световни концерни. Компанията доставя своите продукти в Азия, Европа, Северна и Южна Америка, Африка.

Интензивната работа с партньори от различни континенти и държави е предизвикателство, но и шанс за изграждане на сериозни бизнес умения. Ето какво споделя д-р Васил Христов за това: „В качеството си на изпълнителен директор на компанията съм в непрекъснат контакт - онлайн или на живо - с клиентите на компанията от цял свят, което налага общуването с хора от различни нации, на различни нива в йерархията на своите компании, с различен мироглед и отношение към бизнеса. Тези контакти изискват изключителни професионални умения и непрекъснатото им надграждане. И допринасят, разбира се, за изграждането на солиден бизнес опит“.