Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / В Стопанския факултет се проведе учебен център за оценка с участието на Мартина Енджова, консултант в Bayer Business Services

   

09.01.2020

 

На 4 и 5 януари 2020 г. в Стопански факултет се проведе учебен център за оценка (assessment center) с участието на студенти от магистърските програми по стратегическо управление и развитие на човешките ресурси на английски език посещаващи курсовете на доц. д-р Тодор Ялъмов (Учещата организация, Основи на управлението и Организационна теория). Водещ беше Мартина Енджова, консултант в Bayer Business Services, която специално дойде за провеждането му от Германия.

Endzhova

 

Мартина има магистърска степен от EAE Business School в Испания и работи на различни длъжности в Bayer в Испания и Германия повече от 5 години. Със свои колеги участва и печели вътрешен конкурс за иновативни проекти на Bayer с идея за настолна игра (Plan P), която да помогне за споделянето и управлението на знания, по-добри комуникационни умения и екипна работа на работещите в Байер.

Геймификацията на работното място е значим тренд в областта на управление на хора. Студентите на Стопански факултет вече имаха възможността да се запознаят с геймификация на подбора и оценка на персонала чрез мобилни игри с лекцията на Прометрикс през 2019 г. Студентите имаха възможност да влязат в обувките на Мартина и да разработят идеи за геймификация на обучението във факултета. Играха различни ролеви игри, даваха и получаваха обратна връзка и получиха ценни съвети от Мартина за бъдещето си кариерно развитие.

Студентите се запознаха и с особеностите и ползите от електронните обществени поръчки чрез търгове. Баер е един от лидерите в използването на електронно търгово договаряне на доставките от чиито опит могат да се поучат много български фирми, общини, а и университетът ни.

Мартина ще продължи да изнася гост-лекции и да провежда семинари и обучения в Стопански факултет, както и да ни сътрудничи в научните изследвания.