Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Успешни предприемачи от FBN Bulgaria ще бъдат гост-лектори в няколко магистърски програми на Стопанския факултет

   

02.11.2021

 

В резултат на подписаното споразумение между Стопанския факултет и „Сдружение на фамилния бизнес – България“ (FBN Bulgaria) успешни предприемачи – членове на FBN Bulgaria – ще бъдат гост-лектори в магистърските програми „Бизнес администрация – управление и предприемачество“, „Бизнес администрация – стратегическо управление“, „Бизнес администрация – развитие на човешките ресурси“, „Бизнес администрация – стратегическо управление“ на английски език, „Бизнес администрация – развитие на човешките ресурси“ на английски език и бакалавърските програми „Стопанско управление“ и „Икономика и финанси“ на Стопански факултет през учебната 2021/2022 година.

241036410_1983865785110309_2895177639150539855_n

Участието на гост-лектори – членове на FBN Bulgaria – в заниманията на студентите от Стопански факултет на Софийски университет има за цел да осигури възможност за комуникация на младите хора с уважавани предприемачи, някои от които са второ поколение представители на семейни компании, чиито богат опит и придобитите с него знания и умения ще са изключително полезни на бъдещите предприемачи. Членовете на FBN Bulgaria осъзнават своята отговорност и са готови да дадат личния си принос за развитието на образованието и подготовката на младите хора.

„Сдружение на фамилния бизнес – България“ (FBN Bulgaria) е единствената по рода си организация в България, чиято мисия е да подкрепя средата на развитие на фамилния бизнес в България и да развива общност от фамилни бизнеси със споделени ценности.

Ключови факти за Сдружението:

  • Създадено през 2007 г.;
  • Понастоящем 56 уважавани и успешни български семейства са членове;
  • Над 4 милиарда лева общ годишен оборот в търговските структури на всички членове на Сдружението;
  • Над 35 000 души са ангажирани в компаниите, собственост на членове на FBN Bulgaria.

Специално внимание в Сдружението се обръща на т.нар. Следващо поколение (Next Generation). Всяка година се организират множество събития както в национален, така и в международен мащаб, които имат за цел да подготвят младежите за успешно навлизане в света на техните семейни бизнеси. През 2020 г. се навършиха 10 години от създаването на младежката структура на сдружението в България FBN Bulgaria Next Generation. Какво споделят българските некстджени можете да видите във видеото тук. Подробна информация за FBN Bulgaria, членовете и проектите на Сдружението, ще намерите на сайта на организацията.

Сдружението представлява общност на утвърдени семейни бизнеси с мисия за развитие и опазване на семейните ценности и традиции, както и предаването им на следващите поколения. FBN Bulgaria подпомага проекти в подкрепа на значими социални, благотворителни, културни каузи и предприемачеството. Популяризира семейните ценности в бизнеса, подкрепя и защитава интересите на фамилните компании, както в рамките на ЕС, така и по целия свят. Основни дейности на FBN България са развитие на общността на семейните предприемачи в България, обучения, обмяна на опит и добри практики, социална отговорност и дарителство.

Българската организация е пълноправен и активен член на Family Business Network - международната организация, обединяваща над 3500 достойни и уважавани фамилни компании от цял свят. Принадлежността към глобалното общество на фамилния бизнес допринася за успеха и развитието на семейните компании в България. Възходящото развитие и отличната репутация на Сдружението дадоха на FBN Bulgaria ценната възможност да домакинства престижната международна среща на младежката структура – FBN NxG International Global Summit през 2022 г.

Организирането на това значимо събитие е повратен момент в историята на организацията – България ще бъде първата югоизточна държава-домакин на най-мащабната годишна световна среща на Next Generation. Вижте промоционалното видео на домакинството, чието провеждане бе планирано за 2020 г. и отложено за 2022 г.

Скъпи студенти, надяваме се тези срещи да ви вдъхновят и мотивират в бъдещата ви кариера на предприемачи!