Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Участие на студенти от Стопанския факултет във Второто нацонално състезание по медиация

   

20.11.2018

 

Трима студенти от II курс от специалност Стопанско управление с английски език - Изабел Николова, Моника Петкова и Християн Михайлов, взеха участие във Второто национално състезание по медиация за студенти.

Състезанието се проведе на 17 и 18 ноември в София и бе организирано от Център за разрешаване на спорове като част от инициативите за популяризиране на медиацията в рамките на проекта „Медиация в подкрепа на бизнеса: Насърчаване на справедливото и целесъобразно разрешаване на спорове чрез съдебни програми за медиация“.

 

download

 

Състезанието е единственото по рода си в България и в него участваха отбори от Софийския университет „Св. Климент Охридски“ ( Юридически факултет ), Нов български университет , Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ , Икономическия университет – Варна , Медицински университет – Варна и Русенския университет „Ангел Кънчев“ . Целта му е да даде пряк досег и живо преживяване на процедура по медиация, с която се разрешава реален житейски спор, да предостави на участниците набор от практически техники и система за разрешаване на конфликти и да стимулира творческото прилагане на медиация от участниците в избрани от тях сфери.

 

Изабел, Моника и Християн се състезаваха достойно и получиха сертификати за отлично участие в състезанието като медиатор, клиент и адвокат.

Треньор на отбора от Стопанския факултет бе ас. д-р Иванка Михайлова .

 

download (1)
download (2)
download (3)
download (4)
download (5)