Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Трима студенти от Стопанския факултет са избрани да участват в програмата University Innovation Fellows - престижен курс по предприемачество, креативност и иновации на Университета Станфорд, Калифорния

   

10.10.2018

BEC-2018

 

Трима студенти от Стопанския факултет са избрани да участват в програма, която набира талантливи български студенти и техни преподаватели с лидерски умения, креативност и предприемачески дух. Те ще имат възможност да получат още знания и сертификат от един от най-престижните университети в света – Станфорд, Калифорния. Висшето училище е лидер в иновациите и новите технологии. Оттам тръгват кариерите на хора като Илон Мъск (Tesla), Мариса Майер (Yahoo), Рийд Хейстингс (Netflix), Евън Шпигел (Snapchat) и много други. Програмата ще бъде финансирана от фондация Български център по предпримачество и от Google.

 

Програмата UIF (University Innovation Fellows) е престижен курс по предприемачество, креативност и иновации на Университета Станфорд, Калифорния. Представлява интензивно обучение, което трае 6 седмици, а студентите стават част от престижната мрежа на UIF. Провежда се онлайн, като най-успешните участници ще бъдат поканени на едноседмична среща в Станфордския университет, Калифорния, за да обменят опит и да получат допълнителни насоки от водещи ментори. Програмата UIF е в партньорство с Hasso Plattner Institute of Design, Stanford и се финансира от The National Science Foundation, правителствена фондация, САЩ. Целта е студентите да получат допълнителни умения, за да бъдат лидери и успешни предприемачи на бъдещето.

 

Студентите са:

Илия Дечков

Даниел Димитров

Мартин Димитров

и Иван Иванов (от Факултета по математика и информатика на СУ)

 

Ментори от страна на Стопанския факултет са проф. д-р Десислава Йорданова и доц. д-р Тодор Ялъмов.

 

BEC-2018-1