Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Теодора Младенова беше гост-лектор в магистърската програма „Бизнес администрация – управление и предприемачество“

   

12.11.2021

 

На 8 ноември 2021 г. г-жа Теодора Младенова, собственик на фамилен бизнес, беше гост-лектор в магистърската програма „Бизнес администрация – управление и предприемачество“.

Тя разказа за предизвикателствата пред младото поколение при управлението на фамилната компания „Теда-ММ“ ООД, както и за своята роля като предприемач, управляващ няколко други бизнеса – „Елдиес Пласт“ ЕООД (производство на опаковки от пластмаса), „Дейт Трейд“ ООД (управление и търговия с недвижими имоти) и „Ню Юропиън Уейв Ентъртеймънт“ (продуцентска компания за филми и видео материали).

гост лекция 3

Г-жа Теодора Младенова е управляващ съдружник в компанията „Теда-ММ“ ООД от 2006 г. и притежава богат опит в изграждането, придобиването и управлението на производствени компании. Тя е магистър по икономика от Виенски икономически университет по специалност „Производствен мениджмънт“.

Нейните области на експертиза включват:

  • Придобиване на компании и интегриране в семейната група;
  • Интернационализация и придобиване на бизнеси извън България;
  • Интеграция на европейски проекти в производствени компании;
  • Оптимизация на бизнес процеси, имплементация на бизнес софтуер и ERP системи в производствени предприятия.