Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / СУ стартира партньорство с Coursera и предоставя достъп до онлайн курсове

   

30.08.2020

 

С цел подобряване на възможностите за образование както на студентите, така и на преподавателите и служителите, Софийският университет „Св. Климент Охридски“ стартира партньорство с Coursera – водеща световна онлайн платформа за обучение.

Coursera

Всеки студент, преподавател и служител в СУ има достъп до онлайн курсове в Coursera в допълнение към ресурсите, предлагани за обучение в Университета. В курсове може да се регистрира всеки студент, преподавател или служител на Университета, като използва имейла си, завършващ на „uni-sofia.bg“ (вкл. „feb.uni-sofia.bg” или „feba.uni-sofia.bg”).

След регистрация с университетския си имейл в Coursera, можете да се възползвате от над три хиляди безплатни курса, предлагани от университети като Yale, University of Michigan и други, както и от компании като Google, IBM и т.н.

Всеки, записал се съобразно инструкциите в срок до 30.09.2020 г. и завършил успешно курс до 30.11.2020 г., ще може да получи безплатно сертификат за завършения курс.

Пълен списък на всички включени факултети, самостоятелни звена и департаменти можете да намерите в подробната инструкция, показващата стъпка по стъпка, с екрани, процеса на регистрация в платформата и записване на курс:

https://drive.google.com/file/d/1wMQ93HDagHVLiVmcAFBh5LGNTn0CGxzK/view?usp=sharing

 

При въпроси или необходимост от помощ, можете да пишете на имейл course@uni-sofia.bg.