Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Стопанският факултет и Sofia Investment Agency сключиха меморандум за сътрудничество

   

18.02.2021

 

Стопанският факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ и Столичната общинска агенция за приватизация и инвестиции (Sofia Invest Agency – investsofia.com) сключиха меморандум за сътрудничество за тригодишен период.

снимка

От страна на СУ „Св. Климент Охридски“ меморандумът беше подписан от ректора на СУ проф. д.ф.н. Анастас Герджиков и от декана на Стопанския факултет доц. д-р Атанас Георгиев, а от страна на Sofia Invest Agency – от главния изпълнителен директор д-р Мария Христова.

С меморандума страните декларират своята ангажираност да обединят действията си за подготовката на висококвалифицирани специалисти по икономика и стопанско управление. Целта на споразумението е да подпомогне развитието на българското висше образование и бизнеса, да стимулира обновяването на знанията, уменията и компетенциите на студентите, което да има положителен ефект върху конкурентоспособността и растежа на икономиката.