Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Schneider Еlectric отваря вратите на умната фабрика за студенти от цяла Югоизточна Европа

   

02.11.2021

 

Умната фабрика на Schneider Electric край Пловдив ще бъде виртуално посетена от студенти от цяла Югоизточна Европа на 4 ноември (четвъртък) от 15:00 до 16:00 ч.

SE_Students webinar_pic 1

С това компанията привежда в изпълнение програмата си за устойчиво развитие в частта й, посветена на образованието и активния обмен с младото поколение професионалисти, които скоро ще се присъединят към работната сила. Целта на уебинара е да представи ясно и атрактивно дигиталните технологии за енергийна и производствена ефективност, както и най-съвременните подходи за поддръжка на съоръжения. Въпреки че дигиталните технологии са като цяло близки до младите поколения, употребата им в индустриална и бизнес среда има нужда от допълнителни разяснения, които да покажат връзката между технология и ефективна бизнес практика.

„Нашите ангажименти за устойчивост са израз на цялостната ни визия за това как можем да предоставим устойчива среда на хората, планетата и икономиката. Осъзнаваме, че като водещ бизнес имаме роля във всички аспекти от създаването на по-приобщаващ и устойчив свят, както и ангажимент към следващите поколения. В Югоизточна Европа работим с отдаденост за поддържането на активен обмен с най-младите професионалисти, които скоро ще започнат работа. Подобно Стремим се да им предложим достъп до обучение и развитие, както правим и за нашите клиенти и партньори. Също така търсим ентусиасти, които да ни помогнат да реализираме иновации на всяко ниво и да изградим бъдеще, което предоставя възможности на всички“, посочи Кристина Манкас, вицепрезидент „Човешки ресурси“ за Югоизточна Европа в Schneider Electric.

Водещ на уебинара ще бъде инж. Георги Трончев, който отговаря за развитието и дейността на Innovation Hub-а на Schneider Electric, разположен в умната фабрика в гр. Пловдив. От отварянето на Хъба в края на 2019 г. от него на живо са проведени множество онлайн уебинарни сесии, включващи и виртуални обиколки на Умната фабрика, които са посетени от стотици професионалисти от различни предприятия от региона на Югоизточна Европа. На място са проведени и десетки посещения на живо. Уебинарът ще се проведе на английски език, за да обхване едновременно цялата територия. Макар и да представлява предизвикателство за част от бъдещите инженери, това със сигурност е полезно, защото ще ги въведе в най-актуалната международната терминология.

  • Можете да се регистрирате тук