Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Проф. Изабел Шнабел от управителния съвет на ЕЦБ ще изнесе лекция за студентите на Стопанския факултет

   

16.11.2021

 

Проф. Изабел Шнабел, член на Управителния съвет на Европейската централна банка (ЕЦБ), ще изнесе лекция за студентите на Стопанския факултет за стратегията и мандата на Банката, инфлационните прогнози в Еврозоната и кризисните мерки на ЕЦБ, свързани с пандемията от Covid-19.

Isabel_Schnabel_ECB_photo

Лекцията ще се състои онлайн на 24.11.2021 г. от 18:00 ч.

Лекцията е част от събитията, свързани с Годишната конференция на Стопански факултет и инициативата Women in Finance за предоставяне на платформа на успешни жени във финансите да разкажат своите вдъхновяващи истории.

Събитието ще включва дискусия, в която Проф. Шнабел ще отговаря на въпроси на студентите ни относно Валутния съюз и приемането на Еврото в България. Проф. Шнабел ще даде ценни съвети за успех в международните финанси. Други възможни теми ще включват климатичните промени и зелените финанси, и мерките на ЕЦБ за намаляване на половото неравенство, дискриминацията и безработицата сред младежите в Еврозоната.

За да се подготви по-добре за речта, Проф. Шнабел иска да научи повече за това как българите възприемат приемането на Еврото и паричната политика на ЕЦБ.

Затова Ви молим да попълните кратката анкета до 18 ноември: Анкета за лекцията на Проф. Изабел Шнабел (УС на ЕЦБ) на 24.11.2021 г.

 

Благодарим предварително и Ви очакваме на 24 ноември от 18:00 ч.!