Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Покана за гост-лекция с Димитър Елков за вътрешния и външния одит в публичния сектор

   

19.03.2021

 

На 24 март 2021 г. в рамките на лекционния курс по дисциплината „Финансово право“ (11:00 – 13:00 ч.) гост-лектор по темата за вътрешния и външния одит в публичния сектор ще бъде г-н Димитър Елков.

feba

Димитър Елков е завършил финанси в Икономически университет – Варна и право в Софийския университет „Св. Кл. Охридски”. Притежава над 17 години опит в областта на публичните финанси, контрола и одита, включително в областта на управлението на средствата от ЕС, електронното управление, публичните предприятия и др.

Той е Сертифициран вътрешен одитор (CIA, The Institute of Internal Auditors, Inc.), Сертифициран в риска и контрола на информационните системи (CRISC, ISACA), сертифициран външен оценител на качеството на вътрешния одит, сертифициран вътрешен одитор в публичния сектор. Член е на Редакционния съвет на списание „Вътрешен одитор“.

Специализирал е управление на публичните разходи (Institute of Government Accounts and Finance, New Delhi, India), екологичен одит (University of Tartu, Estonia) и финансов контрол (European Academy for Taxes, Economics and Law, Berlin). Член е на ISACA, на Института на вътрешните одитори и на МЕНСА.