Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Никола Минков, основател и управител на Serpact, изнесе последната лекция от e-Commerce Success Academy в Стопанския факултет

   

09.01.2020

 

 

На 8 януари 2020 г. Никола Минков, основател и управител на Serpact , водеща SEO (search engine optimization) агенция в България и на Балканите изнесе последната лекция от e-Commerce Success Academy. Никола е спортист (футбол, бадминтон) и сериен предприемач. За кратко време успява да изгради дигитална агенция с три офиса (Свиленград, Пловдив и София) и клиенти на няколко континента (близо половината от проектите им са реализирани в чужбина).

 

1

 

В лекцията си разказа не само за собствената си методология за работа, за новостите в алгоритмите на Гугъл, за най-важните стратегии за оптимизиране представянето на сайта при търсене в различни търсачки, за световните и локалните тенденции в SEO, за справянето с различни реални проблеми, за бъдещите си планове (като придобиването на компании), но и даде изключително ценни съвети на студентите за това как да предразположат потенциалните си партньори, как да се подготвят за среща и преговори. Серпакт спечели през юни 2019 г. награда от European Search Awards. Екипът ключови специалисти на Серпакт - Никола Минчев, Дидо Григоров и Борислав Арапчев са често търсени лектори на дигитални събития в България и чужбина.

2

 

e-Commerce Success Academy е съвместна инициатива на Стопански факултет в лицето на доц. др- Тодор Ялъмов, Българската е-комерс асоциация (www.beabg.com) и Фондация е-Комерс Съксес, чрез която часовете на доц. Ялъмов по е-бизнес (4 курс Стопанско управление) и м-бизнес (Дигитален маркетинг) бяха отворени и за други студенти от университетите в България, а членове на е-комерс асоциацията идваха да споделят опит и знания цял семестър. Гомбашоп предостави безплатно 6-месечни абонамента за електронни магазини на всички желаещи. Други компании като ICN, eMag, Мицроинвест също предоставиха отстъпки или безплатни услуги на заинтересованите.

 

По-късно, на станалото вече традиционно събитие Pitch@Feba ще бъдат представени най-добрите курсови работи част от e-Commerce Success Academy.