Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Избираем курс по Социално предприемачество

   

20.09.2022

 

Стопанският факултет, в партньорство с Обединени идеи за България, организира за шеста поредна година практически ориентиран курс по Социално предприемачество. Чрез курса студентите се подготвят за реалния свят на бизнеса въз основа на примери за успешни социални предприятия в България, Кения, Южна Африка и САЩ.

istockphoto-1278407934-612x612

Примерните казуси включват:

  • Humans in theLoop - социално предприятие, което предоставя услуги за анотиране на данни и валидиране на модели за изкуствен интелект с работна сила от бежанци и хора от проблемни държави.
  • La’mon – българска компания, разработила иновативно биоразградимо фолио, което да замени нерециклируемите опаковки.
  • Уча.се – образователна платформа № 1 в България.
  • Box to Remember – социално предприятие за онлайн търговия, водено от глухата общност в България.

Студентите имат възможност да придобият практически знания и умения за изграждане, финансиране и управление на социално предприятие. В центъра на вниманието са основните стъпки, предизвикателства и цели при проектиране и стартиране на успешни предприемачески инициативи със социален елемент.

Курсът е избираем за студентите бакалаври от специалност „Стопанско управление“ (4 курс) и специалност „Икономика и финанси“ (4 курс) и отворен за всички, които проявяват интерес към социалното предприемачество.

Записването се осъществява чрез СУСИ до 30 септември 2022 г., а занятията се провеждат в съответствие с разписа за семестъра.

Заповядайте!