Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Иван Армянов бе гост-лектор в занятията по дисциплината „Фамилен бизнес“ в магистърската програма „Бизнес администрация – управление и предприемачество“

   

24.11.2021

 

На 12 ноември 2021 г. Иван Армянов от фамилната фирма „ТАНГРА - АВ“ ООД беше гост-лектор в занятията по дисциплината „Фамилен бизнес“ в магистърската програма „Бизнес администрация – управление и предприемачество“. Той разказа за своя опит като ръководител на „Търговски отдел и бизнес развитие“ в компанията. Г-н Армянов е свързан с фамилния бизнес още от ранна детска възраст.

гост-лекция армянов

Започва да помага в склада на 13 години и първите две години се занимава с това, след което се заема с маркетинга и рекламата, минава през търговската зала и през производството, докато накрая поема и цялата търговска дейност – и в България, и в чужбина. През 2012 г. създава първия електронен магазин за вентилационна техника (www.ventilator.bg), а от 2012 г. организира и води ежегодни семинари „Енергийна ефективност чрез вентилационни и климатични системи“.

„ТАНГРА – АВ“ ООД е семейна компания, специализирана в областта на вентилационната, климатичната и отоплителна техника. Дружеството „ТАНГРА – Лазар Армянов” съществувало още пред Втората световна война. Фирмата е възстановена през 1989 г. от инж. Юлий Армянов като наследник на дружеството. Днес, ТАНГРА разполага с проектантско-конструкторско бюро, производствени предприятия с обща РЗП от 5000 кв. м., търговски центрове в София, Варна и Бургас, монтажни и сервизни екипи, ОВК Академия и аеродинамична лаборатория.

Управлението на компанията следва непрестанния стремеж за усъвършенстване и производство на все по-високоефективни продукти и изпълнение на цялостни проекти, създаване на иновации, и не на последно място – изпълнение с най-високо качество.

„ТАНГРА – АВ“ ООД бе отличена за „Иновативно предприятие на 2016г.” в областта „Зелена иновация”. Наградата е присъдена за разработките и производствената гама на енерговъзстановяващи вентилационни системи и климатични камери с рекуперация на енергия до 94%.

През 2019 г. фирмата е отличена и с наградата „Високи постижения в иновациите/Excellence in Innovation”, която се дава на финалистите в конкурса Иновативно предприятие на годината през 2016, 2017 и 2018 г.