Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Христо Христов беше гост-лектор в магистърската програма „Бизнес администрация – управление и предприемачество“

   

12.11.2021

 

На 29 октомври 2021 г. г-н Христо Христов (предприемач и инвеститор) беше гост-лектор в магистърската програма „Бизнес администрация – управление и предприемачество“. Той разказа за своя опит като основател на няколко компании, ментор на предприемачи и инвеститор в редица успешни онлайн проекти като Grabo.bg, eBag.bg, Broshura.bg. Г-н Христов сподели добри практики при стартирането и управлението на нов бизнес и отправи редица препоръки към бъдещите предприемачи.

гост-лекция 2

Г-н Христо Христов е в Борда на директорите на най-голямата организация за предприемачи (Endeavor), инвестиционен партньор във фонда Eleven, член на Борда на съветниците на Българската стартъп организация BESCO, част е от Консултативния съвет на фондация Cedar, член е на Почетния тръст на Фондация „Международна награда на херцога на Единбург – България“, ментор във Founders Institute, както и в бордовете на инвестиционните фондове HR Capital, „Доверие – обединен холдинг“ и компаниите „Кънвиниънс“ (собственик на eBag), „Ейт Инвестмънтс“ (собственик на Superdoc и Healee), Biodit и др. По решение на Общото събрание на акционерите на Дарик Радио от септември 2021 г. е главен изпълнителен директор на компанията.