Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Гост-лекция на тема: „Маркетинг чрез съдържание“

   

08.11.2021

 

На 08.11.2021 г. от 18:00 ч. Василена Вълчанова, маркетинг експерт и консултант, ще бъде гост-лектор в магистърските програми „Дигитален маркетинг“ и „Аутсорсинг проекти и компании“ на Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“.

Picture1

По време на нейната лекция на тема „Маркетинг чрез съдържание“ Василена Вълчанова ще представи пред студентите различни приложения на маркетинговото съдържание и ролите, които content marketing играе в цялостната маркетингова стратегия.

Благодарение на богатия си опит като практик, Василена ще представи примери на български и международни проекти, използващи силата на ангажиращото онлайн съдържание. Лекцията ще запознае студентите с различни формати за маркетинг чрез съдържание – от блогове и е-книги през динамични аудио и видео формати. Примерите ще демонстрират как дигиталното съдържание може да служи на марки предлагащи услуги, електронни магазини, софтуерни продукти, бързооборотни стоки и още много.

Основните принципи за създаване на ефективно маркетингово съдържание, с които студентите ще се запознаят по време на лекцията, включват опознаването на аудиторията и нейните нужди, създаването на съдържание, което естествено се вписва в дигиталните канали, където „живее“ и използването на интерактивни формати за допълнително ангажиране на публиката.