Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Гост-лекция на Иван Цанков, Изпълнителен директор на AES България, в Стопанския факултет на СУ

   

04.12.2020

 

Г-н Иван Цанков, FCCA, Изпълнителен директор на AES България, гостува в дисциплината „Регулирани услуги, пазари и ценообразуване“ с лекция на тема "Проектно финансиране и дългосрочни договори в енергетиката" при магистрите от програмата Енергийни пазари и услуги на Стопанския факултет.

 

ITzankov

По време на лекцията и в дискусията онлайн след това г-н Цанков обясни принципите на проектното финансиране и дългосрочните договори, ролята на банките, инвеститорите, изпълнителите и другите лица в процеса на проектно финансиране, както и актуалната тема за реформиране на енергийните пазари в България и ЕС.

Иван Цанков има солиден финансов и лидерски опит, натрупан в „Петрол“, както и във водещите консултантски компании Arthur Andersen и Deloitte. Завършил е „Счетоводство“ в УНСС, специализирал е в Darden School of Business, Университет Вирджиния, САЩ. Пълноправен член е на Асоциацията на дипломираните експерт-счетоводители, Великобритания (ACCA).