Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Гост-лекция на Цветина Лунгарова за защита на личните данни при управление на взаимоотношенията с клиенти

   

17.03.2021

 

На 16 март в дисциплината „Мениджмънт на енергийни и ютилити компании" пред студентите от магистърската програма „Енергийни пазари и услуги“ гост-лекция изнесе Цветина Лунгарова от Needus. Темата на лекцията беше посветена на защитата на клиентските данни в енергийни и ютилити компании.

TsLungarova

Цветина Лунгарова е специалист по защита на личните данни. Темата попада в нейния професионален фокус още през 2016г., когато е приет Регламент (ЕС) 2016/679, по-известен като GDPR. Цветина има международен опит в тази сфера, а в последствие развива и самостоятелна консултантска практика.

Притежава квалификация по право, обучавала се е в магистратура „Икономика и управление в енергетиката, инфраструктурата и комуналните услуги“ със специализация „Фасилити мениджмънт“ и към настоящия момент разработва дисертационен труд на тема „Реструктуриране на бизнес процесите в малки и средни предприятия в България според Общия регламент за защита на данните в условията на Индустрия 4.0“.