Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Европейската инвестиционна банка отново ще организира Лятна школа

   

12.02.2021

 

Лятната школа на Групата на ЕИБ (EIB Group - включваща European Investment Bank и European Investment Fund) е годишна програма, организирана от Института на ЕИБ с цел:

  • да осигури на студентите магистърски познания от първо лице за основните дейности и отговорности на групата на ЕИБ;
  • укрепване на мрежата от възпитаници на Лятното училище на ЕИБ от настоящи и бъдещи заинтересовани страни от ЕИБ и бъдещето на „строителите“ на Европа.
Albouze-e1590669265337

Участниците в Лятната школа посещават лекции, групови дискусии и решават казуси, с което задълбочено разбират мисията и въздействието на групата на ЕИБ и как тя отговаря на предизвикателствата на ЕС. При приключването на школата участниците получават сертификат, издаден от Института на ЕИБ, и имат право да участват във всички дейности на програмата на възпитаниците на Лятната школа на ЕИБ.

Избрани студенти от Стопанския факултет ще могат да се включат в Лятната школа. Представителите на Факултета ще бъдат трима (студенти и докторанти), които ще бъдат избрани от Ръководството след участие в конкурс, който ще бъде обявен в началото на март 2021 г.

Повече информация за конкурса очаквайте скоро.