Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Доц. д-р Атанас Георгиев участва в международна енергийна конференция на Атлантическия клуб

   

15.11.2021

 

На 12 ноември 2021 г. в Илиев Център (АУБГ) в София се проведе международната конференция „Енергийна дисекция: Думата на експертите“, организирана от Атлантическия клуб. В панела, посветен на Зелената сделка и енергийните политики, беше поканен за участие доц. д-р Атанас Георгиев, Декан на Стопанския факултет и директор на магистърската програма „Енергийни пазари и услуги“.

AtlanticClub

В събитието участваха редица водещи енергийни експерти, сред които посл. Ричард Морнингстар, председател и основател на Глобалния енергиен център към Атлантическия съвет на САЩ (ACUS); доц. Огнян Минчев, изпълнителен директор в Института за регионални и международни изследвания; посл. Илиян Василев, председател на борда в „Алтернативи и анализи“; Михаил Крутихин – енергиен анализатор от Руската Федерация; Славчо Нейков, президент в Института по енергиен мениджмънт; Марк Леонард от Департамента по икономика в АУБ; Мартин Владимиров, директор на програма „Енергетика и климат“ в CSD; Светослав Иванов, изпълнителен директор на „Овергаз Инк.“; Юлиан Попов от Европейската климатична фондация; Костадин Сирлещов, управляващ партньор в CMS Sofia; Миглена Стоилова, председател на Надзорния съвет на Българската ветроенергийна асоциация; Антон Иванов, заместник-председател в Българския енергиен и минен форум.