Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Доц. Боряна Богданова и доц. Атанас Георгиев участваха в уебинар, организиран от комитета „Човешки ресурси и образование“ на AmCham

   

04.08.2020

 

На 29 юли 2020 г. Комитетът „Човечки ресурси и образование“ на Американската търговска камара в България (AmCham) организира уебинар, за да представи две възможности за партньорства. По време на събитието бяха направени и две презентации – на Стопанския факултет към СУ „Св. Климент Охридски ” и на Teenovator.

AmCham

Деканът доц. д-р Атанас Георгиев и зам.-деканът доц. д-р Боряна Богданова, която е и ръководител на Кариерния център към факултета) представиха образователните и кариерните дейности с потенциал за сътрудничество. Те представиха Стопанския факултет като една от водещите институции за преподаване и изследвания в областта на икономиката и бизнес администрацията в България и Югоизточна Европа.

Кариерният център към Стопанския факултет не е типичният университетски кариерен център, който събира CV-та и ги съобщава за потенциални работодатели. Той е посветен на развитието на уникалните способности на студентите и неговата мисия е да подкрепя студентите и възпитаниците на Стопанския факултет в намирането на работа, която ги вдъхновява. За тази цел центърът поддържа мрежа от устойчиви партньорства. В момента тя включва повече от 80 институции-партньори. Сред тях са търговски камари и асоциации, национални и международни компании, МСП и стартиращи компании, както и НПО и изследователски центрове. Заедно със своите партньори, Стопанският факултет развива широк спектър от дейности.

Сред основните дейности са гост-лекции на топ експерти от бизнеса, интеграция на реални казуси в учебния процес, както и менторство в процеса на разработване на магистърски тези. Кариерният център организира всяка година кариерен форум, където партньорите на факултета се срещат със студенти и възпитаници. Освен това се организират редовни събития като дни на отворени врати. Някои от партньорите на Стопанския факултет обновяват и брандират учебни зали, създават споделени пространства за сътрудничество в сградата на факултета и даряват лаптопи, книги и др. Други партньори учредяват стипендии за отлични студенти. Не на последно място, академичният състав на факултета включва уважавани изследователи в множество области на познанието. Техните авангардни знания се пренасят в бизнеса чрез следдипломно обучение и докторски програми, финансирани от бизнеса.