Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Bloomberg TV Bulgaria представи магистърската програма на Стопанския факултет „Финанси и инвестиции“

   

29.07.2020

 

Новата магистърска програма „Финанси и инвестиции“ в Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ беше представена от Георги Пенев, оперативен директор на Българската финтех асоциация, и ас. д-р Деян Радев, преподавател в Стопанския факултет, в предаването „В развитие“ по Bloomberg TV Bulgaria с водещ Вероника Денизова.

Finance

Целта на програмата е да представи новите финансови технологии и да установи връзка с финансовите компании, които оперират на българския пазар. Ще има теоретична и практическа част. Ще се организира и хакатон, целта на който да е отборите да се интердисциплинарни, но всеки отбор да представлява ядро на финтех компания.

Според Георги Пенев липсата на кадри е един от големите проблеми в развитието на финтех сектора. „С тази програма смятаме да задоволим нуждите в отделите бизнес управление, маркетинг и продажби на финтех компаниите“, допълни той.

От разговора стана ясно, че студентите ще разберат повече за технологиите и регулациите. Отделно от това ще има има Дни на отворените врати. Пенев посочи, че профилите на кандидат-магистрите са интересни и разнообразни.

 

Вижте целия разговор във видео материала онлайн.