Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Апостол Дянков беше гост-лектор в магистърската програма „Отговорно и устойчиво управление“

   

16.11.2021

 

На 12 ноември 2021 г. г-н Апостол Дянков (WWF България) беше гост-лектор в магистърската програма „Отговорно и устойчиво управление“. Той разказа за своя опит като наблюдател и анализатор на големи международни инициативи, свързани с изменението на климата, вкл. току-що завършилата Международна конференция за изменение на климата в Шотландия, т.нар. COP26.

Untitled1

Студентите научиха повече за конкретните стъпки при разработване, прилагане и финансиране на фирмени политики за климата. Г-н Дянков сподели своите впечатления от най-новите международни документи в тази посока, вкл. и представения от Science-Based Targets Initiative преди срещата в Глазгоу първи световен корпоративен стандарт Net-Zero.

imgonline-com-ua-CompressToSize-0V4IXXcj6OGaCGN9

Г-н Дянков е старши климатичен експерт във WWF България. Работи за подобряването на националните и европейски климатични политики, както и подпомага институции и компании да прилагат природо-базирани решения за смекчаване на и адаптация към климатичните промени. Има над 10 години опит в оценки и остойностяване на екосистемни услуги, в рамките на европейски проекти и корпоративни инициативи. От 2014 г. обучава младежи, прохождащи в бизнеса, в рамките на програма за зелено предприемачество GREENT на JA Bulgaria. Участва като ментор и обучител в младежката предприемаческа платформа PandaLabs.

Повече за COP26, коментар на Георги Стефанов и Апостол Дянков от WWF България в БНР, можете да прочетете тук.