Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Академия за бизнеса и правата на детето организирана от УНИЦЕФ в България и Стопанския факултет на СУ

   

10.08.2020

 

Как правата на децата се интегрират в бизнеса? Отговор на този въпрос ще даде първата национала образователна програма, организирана от УНИЦЕФ и Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“, която ще представи основните предизвикателства, свързани с въздействието на бизнеса върху децата. Академията ще се проведе през есента на 2020 г.

unicef-feba

Фокусът на програмата ще бъдат социалните инвестиции и приносът на компаниите за постигане на Целите за устойчиво развитие на ООН.

Първата национална програма за обучение в сферата на правата на детето и бизнеса включва преглед на основните предизвикателства, свързани с въздействието на бизнеса върху децата. Програмата анализира социалните инвестиции и се фокусира върху приноса на компаниите към Целите на ООН за устойчиво развитие.

Опитни експерти представят практически инструменти и насоки, които могат да спомогнат за увеличаване на положителното въздействие на бизнеса върху благосъстоянието на децата и интегриране на правата на детето в корпоративните политики, бизнес процесите и нефинансовите отчети.

В програмата могат да участват специалисти в областта на корпоративната социална отговорност, човешките ресурси, здравеопазването, социалната сфера, образованието, правото, финансите, управлението; от бизнеса, държавната администрация и гражданския сектор.

Вижте повече в страницата на УНИЦЕФ България.