Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Академия за бизнеса и правата на детето организирана от UNICEF в България и Стопански факултет

   

12.02.2021

 

Първата национална програма за обучение в сферата на правата на детето и бизнеса включва преглед на основните предизвикателства, свързани с въздействието на бизнеса върху децата.

shutterstock_585411356
  • Модул 1: Права на децата и принципите на бизнеса

Първите глобални общоприложими Принципи са изградени върху съществуващи стандарти, инициативи и най-добри практики и се стремят представят пълна и последователна политика, в която бизнесът може да увеличи максимално положителните въздействия и да намали до минимум отрицателните последици от стопанската си дейност върху децата.

Онлайн сесия: 8-9 април 2021

 

  • Модул 2: Глобалните цели на ООН за устойчиво развитие и приносът на бизнеса

Обучението обхваща широк спектър от теми за устойчиво развитие, свързани с компаниите - като бедност, здравеопазване, образование, изменение на климата и замърсяване на околната среда.

Онлайн сесия: 13-14 май 2021

 

  • Модул 3: УНИЦЕФ и бизнесът: Партньорства със споделена стойност

УНИЦЕФ и бизнесът изграждат и реализират партньорски проекти, които допринасят за изпълнението на Програма 2030 за устойчиво развитие. Те черпят вдъхновение от мандата на УНИЦЕФ да защитава правата на всички деца и идентифицират различните начини, по които частният сектор оказва влияние върху децата.

Онлайн сесия: 3-4 юни 2021

 

  • Кой може да участва и как да кандидатствате:

В програмата могат да участват специалисти в областта на корпоративната социална отговорност, човешките ресурси, здравеопазването, социалната сфера, образованието, правото, финансите, управлението; от бизнеса, държавната администрация и гражданския сектор. През декември 2020 г. Стопанският факултет на Софийски университет "Св. Климент Охридски" съвместно с UNICEF България връчиха сертификатите на първите участници в Академията на бизнеса и правата на детето. Пролетното издание на Академията ще се проведе онлайн. Всеки желаещ може да заяви участие до 23:59 ч. на 5-и април 2021 г. , като попълни следната регистрационна форма.

Напомняме, че през април 2020 г. Стопанският факултет подписа меморандум за разбирателство с UNICEF.

 

  • За повече информация:

Повече информация можете да намерите тук или като се свържете с д-р Марина Стефанова, Консултант по програма Business for Results, UNICEF Bulgaria, mstefanova@unicef.org