Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Катедри и Академичен състав / Катедри / Гостуващи преподаватели и асоциирани изследователи / Росен Вълчанов

   

Росен Вълчанов

Личен профил (pdf)

Росен Вълчанов е основател и партньор в Ексетър Риск Мениджмънт в Лондон, Великобритания. Фирмата е консултантска къща предоставяща стратегически, аналитични и управленски решения на банкови и небанкови финансови институции. Доминираща специализация е в сферата на управление на риска, капиталова адекватност, кредитиране и аналитично моделиране. Изледователските му интереси са в областта на статистическото моделиране, иконометрия, прогнозиране и аналитични решения на управленски проблеми.
Росен има над 25 години опит във финансовия сектор. Работи по проекти на банковата регулация, капитализация и модели за прогнозиране и оценка на риска. Практическата насоченост на аналитичната си и изследователска дейност черпи работейки за институции като Ситибанк, GMAC-RFC (поделение на Дженерал Мотърс) и GE Capital (поделение на Дженерал Електрик). Преди това се занимава с изследователска работа по финансово моделиране в Университета Ексетър, Великобритания.