Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Кариерен център / Услуги за студенти / Новини / „Презареди кариерата си“ 2023 – кариерно изложение и форум за професионално развитие във ВЕИ индустрията

   

17.05.2023

 

Кариерният форум „Презареди кариерата си“ 2023 е първото по рода си събитие в България с фокус върху възможностите за професионална реализация във ВЕИ сектора. Форумът се организира от сдружение „Соларна академия България“ и M3 Communications Group, Inc.

Събитието събира на едно място видни представители на енергийния сектор от държавната администрация, бизнеса, реномирани академични институции, НПО, инвеститори, експерти, както и амбициозни кадри, които искат да се развиват в тази област. Гостите на събитието ще имат уникалната възможност да се запознаят с реалните възможности и кариерните перспективи в най-динамично развиващия се сектор на възобновяемата енергия.

Събитието ще се проведе на 17 май 2023 г., от 10:00 ч. до 16:00 ч., в Astoria Grand Hotel /бул. „Ген. Тотлебен“ 8, София/.

Solar_Academy-CareerExpo-KV-3.2-1536x864

Теми, които ще бъдат дискутирани

Предимствата и бъдещите перспективи за кариерно развитие в соларния бранш. Възможностите и инвестициите за ускоряване на зеления преход на страната и постигане на енергийните цели на Европа до 2030 г. Диалог между властта, бизнеса и съответните асоциации за развитие на сектора.

Образованието като катализатор на енергийния преход. Ролята на академичните институции в подготовката на младежта за участие в енергийния преход и създаването на необходимите умения и компетенции за работа с нови технологии и иновации. Диалог между представители на властта, НАПОО, центровете за професионално обучение, специализирани училища и университети.

Умения за работа с възобновяеми източници на енергия. Какви умения са необходими за работа със системи за производство на енергия от слънце, вятър и други възобновяеми източници, както и за поддръжка и експлоатация на такива системи. Диалог между представители на властта, академични институции, частни соларни компании и HR агенции.

Добри практики при проектирането и строителството на електроцентрали. Въвеждане на законодателни и регулаторни мерки за гарантиране на качеството на изградените електроцентрали и възможности за усъвършенстване с фокус към подобряване на обучението на служителите. Диалог между представители на енергодружества, частни соларни компании, ЕСО/КЕВР, HR компании и собственици на фотоволтаични централи.

Регистрация

Регистрацията за събитието е безплатна. Необходимо е да попълните регистрационната форма.

Програмата на събитието можете да откриете на следния линк.