Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Кариерен център / Услуги за студенти / Новини / EXPO MOITEPARI 2022 събира на едно място водещи финансови експерти

   

30.09.2022

 

На 3 и 4 ноември 2022 г. в Интер Експо Център ще се проведе шестото издание на водещото събитие за лични финанси в България – EXPO MOITEPARI 2022. Форумът е под надслов „Инвестирай в бъдещето си“ и ще събере на едно място водещи банкови експерти, кредитни анализатори и икономически изследователи. В рамките на  2 дни те ще очертаят актуалните тенденции в сферата на инвестиции, зелена енергия, енергоефективност, имотен пазар, кредити, лихви, както и FINTECH, Crypto, BlockChain сектора.

В условията на покачване на основния лихвен процент от централните банки и очакваното повишение на лихвите по кредитите, панелистите ще разгледат най-актуалните тенденции, които да очакват потребителите в близкото бъдеще.

В семинара специално внимание е предвидено за темата „Инвестициите в условията на криза“. Гост-лекторите Цветослав Цачев, Димитър Георгиев и Николай Попов от Елана, ще подчертаят ключовите предимства на съвременните начини за инвестиране и възможностите, които предоставят онлайн платформите. Във времена на покачване на основния лихвен процент от централните банки и очакваното повишение на лихвите по кредитите, панелистите ще разгледат най-актуалните тенденциите и какво очаква потребителите в близкото бъдеще.

KV_ExpoMoitePari2022

В панел „Зелена енергия и енергоефективност“ експертите Марио Панков и Иван Димитров от ОББ Асет Мениджмънт, ще очертаят най-новите тенденции при енергоефективността и ще дадат полезни съвети по теми, като инвестиции в „зелени“ проекти за дома и компании.

През второто тримесечие на 2022 г., финансовия портал MoitePari.bg и водещата фирма за кредитно посредничество – CreditLand представиха задълбочен анализ на сектора, който оформи връзката между инфлационните очаквания на потребителите и покупките на жилище „на зелено“. Темата ще бъде надградена в панела за недвижимите имоти, строителство и инфлация. Ще бъде обърнато внимание на модерните начини за инвестиране в недвижими имоти – Crowdfunding, както и какво представлява REIT пазарът и как можем да инвестираме в имоти чрез него.

„В условията на обособяващата финансова криза, много хора изпитват необходимостта от консултация със специалист. С организирането на EXPO MOITEPARI 2022 имаме възможност да обединим най-добрите финансови практики, поднесени достъпно и разбираемо. Събитието ще даде възможност на всички присъстващи да се фокусират и дисциплинират в управлението на личните си финанси, като гарантират на максимално много хора, че се движат в правилната посока,“ каза Деян Василев, изпълнителен директор на MoitePari.bg

Семинарната програма ще бъде подкрепена с индивидуални презентации, дискусионни панели, рекламни щандове на партньори и практически нетуъркинг, в който участниците ще имат възможност да усвоят работещи практики посредством лични срещи и консултации с партньорите. Основен акцент ще бъде поставен върху личните финанси и как потребителите могат да се възползва от възможностите, които предоставят инструментите във финансовия сектор.

Основни партньори на EXPO MOITEPARI 2022 са ПроКредит Банк, ОББ Асет мениджмънт, Елана фонд мениджмънт, Benchmark, DBank, Iuvo, ViziWealth и Кредитланд.

Тази година събитието ще бъде изцяло офлайн със свободен достъп. Регистрацията е отворена за всички желаещи и може да бъде извършена на лендинг страницата на форума: https://bit.ly/3QLjKW2

Всички посетители на събитието ще получат подаръци осигурени от организаторите и партньорите на събитието.