Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Кариерен център / Услуги за студенти / Новини / Ден на отворените врати на Банка ДСК

   

03.02.2022

 

Специално разработеният сайт за кариерна ориентация на Банка ДСК #YOUNGSTARS стартира! Основната му цел е да намери решение, което да помогне на младите хора в България да се реализират успешно.

#YOUNGSTARS е плод на ентусиазма на един голям екип от хора. Идеята се зароди по време на иновационен кампус уикенд, който колегите от Банка ДСК организираха съвместно със студенти. Задачата им беше, разделени по отбори, в които има и студенти, и представители на Банката, да развихрят фантазията си и да представят смели и иновативни идеи. В края на този уикенд, всеки отбор представи своя проект за иновация, а трите най-добри и перспективни проекта продължиха напред – сред тях и #YOUNGSTARS.

В рамките на няколко интензивни месеца тези три екипа работиха по разработването на прототип на своята иновация. Това се случи на специално място извън Банката, където екипите да се събират и творят необезпокоявани от ежедневни задачи. В края на третия месец бяха представени и трите прототипа или т.нар. "pitching". Наградата за най-добре представилия се отбор беше именно финансиране за проекта. И така, #YOUNGSTARS се класира на първо място - ето защо сайтът за кариерна ориентация в момента стои пред вас.

12

Той предлага:

  • Чат бот, който помага на младежите да се упражняват за реална среща с работодател;
  • Личностен тест, който разкрива силните страни на потребителите и ги насочва към най-подходящите позиции за тях;
  • Всяка полезна информация, която да им служи в първите им стъпки, водещи до успешна кариера.

 

Колеги от Банка ДСК са на ваше разположение, за да ви представят лично сайта и неговите функционалности!

 

Очакваме ви на 16 февруари (сряда), от 10:00ч.!

Линк за присъединяване към срещата: https://zoom.us/j/3999792464?pwd=MzhhenpqaWg0YVk4WXZ4aGM3VDFOdz09

 

Лице за контакт:

Марина Тодорова, email: Marina.Todorova@dskbank.bg