Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Инициативи с бизнеса / Проведе се Ден на отворените врати, организиран съвместно от Кариерния център на Стопанския факултет и JA Bulgaria

   

21.04.2023

На 11 април представители на Junior Achievement Bulgaria бяха гости в Стопанския факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски“ и представиха на студентите от различни специалности възможността да се включат в обучителните дейности по проект „Panda Labs Junior за справедлив преход“.

Това е международен проект, обединяващ усилията на WWF Bulgaria, Junior Achievement Bulgaria, WWF Serbia, Junior Achievement Macedonia и Eco Team Montenegro. Той цели да ангажира ученици от въглищните райони в тези четири държави, както и студенти извън тези райони да участват в създаването на иновативни концепции за екологични бизнеси, зелено предприемачество и алтернативно развитие след закриване на електроцентралните, работещи с изкопаеми горива. Те са несъвместими с климатичната криза и колективните усилия на държавите по света да ограничат нарастването на глобалните температури и концентрациите на въглероден диоксид в атмосферата.

IMG_4037-min

Конкретната възможност за студентите от университета е участието в междууниверситетски курс на тема „Моите стартъп решения за природата“ в края на април, последван от двудневен хакатон за генериране на иновативни идеи на 13 и 14 май. Над 80 студенти от различни специалности на Стопанския факултет се запознаха с възможността да се запишат в безплатния петдневен курс и да повишат своите познания по теми като климатични промени, пластмасово замърсяване, загуба на биоразнообразие, устойчиво развитие, кръгова икономика и зелено предприемачество. Самият курс стартира на 21 април в София Тех Парк. Вторият уикенд от курса ще се проведе на 28 и 30 април в офиса на Junior Achievement Bulgaria на бул. „Дондуков", 54Б.

При желание за включване само във втората част на курса и в хакатона, студентите могат да се свържат с Вера Петканчин от JA Bulgaria на имейл: vera.petkantchin@jabulgaria.org, до 26 април.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

На 11 април представители на Junior Achievement Bulgaria бяха гости в Стопанския факултет на Софийския университет и представиха на студентите от различни специалности възможността да се включат в обучителните дейности по проект “Panda Labs Junior за справедлив преход“. Това е международен проект, обединяващ усилията на WWF Bulgaria, Junior Achievement Bulgaria, WWF Serbia, Junior Achievement Macedonia и Eco Team Montenegro. Той цели да ангажира ученици от въглищните райони в тези четири държави, както и студенти извън тези райони да участват в създаването на иновативни концепции за екологични бизнеси, зелено предприемачество и алтернативно развитие след закриване на електроцентралните, работещи с изкопаеми горива. Те са несъвместими с климатичната криза и колективните усилия на държавите по света да ограничат нарастването на глобалните температури и концентрациите на въглероден диоксид в атмосферата.

Конкретната възможност за студенти от университети в София е участието в междууниверситетски курс на тема „Моите стартъп решения за природата“ в края на април, последван от двудневен хакатон за генериране на иновативни идеи на 13-14 май. Над 80 студенти от различни специалности на Стопанския факултет се запознаха с възможността да се запишат в безплатния петдневен курс и да повишат своите познания по теми като климатични промени, пластмасово замърсяване, загуба на биоразнообразие, устойчиво развитие, кръгова икономика и зелено предприемачество. Самият курс стартира на 21 април в София тех парк. Вторият уикенд от курса ще се проведе на 28-30 април в офиса на Junior Achievement Bulgaria на бул. Дондуков 54Б. При желание за включване само във втората част на курса и в хакатона, студентите могат да се свържат с Вера Петканчин от JA Bulgaria на имейл vera.petkantchin@jabulgaria.org до 26 април.