Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Инициативи с бизнеса / Кзавие Фожрас, TOTAL E&P Bulgaria, с гост-лекция в енергийната магистратура на Стопанския факултет

   

27.04.2018

 

На 27 април гост-лектор по дисциплината „Мениджмънт на енергийни и ютилити компании“, част от магистърската програма „Икономика и управление в енергетиката, инфраструктурата и комуналните услуги“ в Стопански факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ беше г-н Кзавие Фожрас, Управител на TOTAL Exploration & Production Bulgaria – компанията, която проучва за петрол и газ в блок „Хан Аспарух“ в Черно море.

Кзавие Фожрас, TOTAL E&P Bulgaria

Г-н Фожрас изнесе лекция на английски език, в която представи различни аспекти от петролния и газов бизнес на база на собствения си професионален опит в държавите, където е работил за TOTAL.

 

Кзавие Фожрас е Управител на Тотал Е&П България от 2014 г. През 2004-2014 г. работи в Тотал като Ръководител проект за проучвания и разработване „Наблюдение на находищата“ (нови технологии в добива на нефт и газ) във Франция; Мениджър "Активи" в Индонезия и заема други, свързани с нефтена архитектура и планиране във Франция и Нигерия. От 1996 до 2004 г. заема различни длъжности като резервоарен инженер в Северно море и в Близкия изток.

 

Завършил е инженерна степен „Механика на флуидите“ (Tyлуза, Франция), „Петролно инженерство“ (Френски петролен институт), Магистърска степен „Бизнес администрация“ (Тулуза, Франция).