Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Инициативи с бизнеса / Кариерен форум 7.0 бе представен в ефира на Bloomberg TV Bulgaria

   

13.04.2023

 

Доц. д-р Боряна Богданова, зам.-декан на Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ и ръководител на Кариерния център на факултета, участва в предаването „В развитие“ на Bloomberg TV Bulgaria на 5 април.

Screenshot 2023-04-05 171356 (1)

Доц. Богданова споделя: „Университетът продължава да има ключова роля, когато работодателите наемат кадри. Стопанският факултет през последните години се наложи като място за висококачествено образование в тясно сътрудничество с бизнеса. Ние предлагаме интегриране на практически казуси, гост-лекции в образованието, но го правим по научно издържан начин, така че теорията да намира своето място." Тя допълни, че бизнесът продължава да търси завършили университети кадри и висшите учебни заведения разширяват събитията си, чрез които запознават студенти и ученици с перспективите, които предлагат.

Тази година предстои седмото издание на Кариерния форум на СУ „Св. Климент Охридски“, което е под надслов "Ключът е в теб - ние ти помагаме да го откриеш". Форумът ще се проведе в два кръга - в Бургас на 11 и 12 май и в София на 31 май, в партньорство с Американската търговска камара в България, Студентския съвет на СУ „Св. Климент Охридски", AIESEC България и Филиалa на СУ „Св. Климент Охридски" в гр. Бургас.

Цялото интервю можете да чуете тук.