Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Инициативи с бизнеса / Гост-лекция на Атанас Колев – главен съветник в Икономическата дирекция на Европейската инвестиционна банка, в Стопанския факултет на СУ

   

13.05.2023

 

Стопанският факултет продължава за четвърта поредна година партньорството си с групата на Европейската инвестиционна банка (ЕИБ). През 2020 г. Софийски университет „Св. Климент Охридски“ чрез Стопанския факултет стана първият български академичен партньор на ЕИБ за поредица от гост-лекции на мениджъри в институцията.

IMG_4361

 

На 2 май г-н Атанас Колев, главен съветник в Икономическата дирекция на Европейската инвестиционна банка и координатор и рецензент на годишния инвестиционен доклад на ЕИБ, изнесе гост-лекция пред студентите от Стопанския факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Г-н Колев разказа повече за дейността на банката, както и за проектите, с които се занимава Икономическата дирекция на ЕИБ. Гост-лекцията се проведе в занятията по „Количествени методи в икономиката и управлението“ на ас. д-р Глория Христова със студенти във втори курс от специалностите „Икономика и финанси“ и „Стопанско управление“.

Ръководството на Стопански факултет изразява своята благодарност за ползотворното сътрудничество с ЕИБ, в рамките на което се провеждат поредица от гост-лекции на мениджъри в институцията.