Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / FEBA TV - видео новини / Видео-новини и медийни участия / Ас. д-р Деян Радев представи хакатона „From Zero to FinTech“ в „Ритъма на столицата“ на БНР София

   

15.03.2022

 

Ас. д-р Деян Радев представи хакатона „From Zero to FinTech“ в предаването „Ритъма на столицата“ на БНР София на 9 март. Хакатонът се провежда за втори път и се организира от Българската финтех асоциация (БФА) и Стопанският факултет към Софийския университет. Събитието ще се състои от 19 до 27 март 2022 г. и е отворено за настоящи и завършили студенти, както и професионалисти с интерес в сферата на дигиталните финанси.

Hackathon_Norizontal_1

„Това ще бъде едно събитие, в което ще подпомогнем всички хора в България с идеи свързани с финансовия сектор да подобрят средата, в която живеем“, сподели в ефира на Радио София д-р Радев. Основната част ще бъде онлайн, но имат готовност и за хибридно провеждане, като се очаква награждаването да бъде в Стопанския факултет, а на него са поканени да присъстват всички участници.

Хакатонът ще включва еднодневен уъркшоп за стартъпи в начален стадий на развитие.

„В целия хакатон участието е напълно безплатно, което включва посещението на този уъркшоп в онлайн формат“, сподели д-р Радев и допълни, че бизнес-казусите, които хакатонът също ще включва все още не са онлайн. Те ще представляват точно определени задания с описание на проблема и какъв е очакваният резултат от решението.

„В хакатона могат да участват и отбори, и индивидуални участници, които в последствие могат да създадат отбор“, каза д-р Радев. По отношение на казусите, той сподели, че в много случаи те са свързани с IT инфраструктура и софтуерни проблеми, и че това е добър начин компаниите да забележат даден човек, както и да му предложат работа.

Той уточни, че осигуряване на заетост не е част от търсените крайните резултати, но неговият опит показва, че компаниите по всяко време търсят кандидати и това е един от начините участниците да покажат своите знания и умения. Д-р Радев сподели, че Българската финтех асоциация осигурява награда от 3000 лв за победителя, а друга награда ще бъде предоставена от компанията Iris Solutions, която работи в сферата на отвореното банкиране.

Още подробности за участието на д-р Радев и за хакатона можете да чуете в звуковия файл на страницата на Радио София, както и в анонса на страницата на Стопански факултет.

Записването в хакатона е напълно безплатно тук.