Начало / Университетът / Факултети / Геолого-географски факултет / Новини / За пръв път географ попада в престижната класация на Forbes България „30 под 30”

   

Ас. д-р Евгения Сарафова е включена в престижната селекция, организирана за четвърти път в България. Тя е преподавател в катедра „Картография и географски информационни системи” на Геолого-географския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски”, съосновател на географския сайт www.geograf.bg и член на Българското географско дружество.

 

За четвърта поредна година Forbes България представя престижната си селекция от млади лидери, но тази година за първи път се провежда форум, който носи името „Пакт на младостта“. Той цели да се превърне в най-голямата среща на млади предприемачи. Самият проект на Forbes се простира на три континента, като включва международна част за САЩ и Европа и локални селекции в 15 държави, сред които е и България. Във форума „30 под 30“ Forbes представя 30 млади хора на възраст под 30 години, които биват наричани носители на промяната в различни сектори. Много от участниците на форума са създатели на стартъп компании, онлайн платформи, мобилни приложения и др.

 

Евгения Сарафова бе включена в селекцията заради своята работа и принос в областта на образованието и популяризирането на науката сред деца, ученици и студенти.

Evgenia Sarafova - Forbes