Начало / Университетът / Факултети / Геолого-географски факултет / Новини / Курс на Total 2018

   

От 4 до 7 Юни 2018 г. в Заседателна зала 2 на СУ „Св. Климент Охридски“ се проведе 6-ят пореден курс, организирани от ГГФ със съдействието и финансовата помощ на Тотал И&П, България. Лекциите на проф. Кристиян Шома по „Методи за проучване на нефт и газ“ бяха посетени от студенти и докторанти от Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и МГУ „Св. Иван Рилски“.

Total course 2018-1

Участниците в курса се запознаха със съвременните тенденции в глобалното търсене и предлагане на енергийни ресурси, концепцията за седиментните басейни и петролните системи, както и с дългата, технологично сложна и скъпа работа при проучването и добива на нефт и газ. Курсът беше изключително полезен за студентите в много насоки от Геологията и особено във връзка с изучаване на основните елементи и процеси при генерацията, миграцията и акумулацията на въглеводороди и сеизмичните методи при търсене и проучване за нефт и газ.

Total course 2018-2

Курсовете на Тотал се превърнаха в традиционни за ГГФ през последните 4 години след сключване на двустранното споразумение между водещата френска компания и Софийския университет „Св. Климент Охридски“ през 2014 г.