Начало / Университетът / Факултети / Факултет по класически и нови филологии / Новини / Официално бе открита изцяло реконструираната 243-та аудитория ...

   

Официално бе открита изцяло реконструираната 243-та аудитория - намираща се в Северното крило, ет. 2.

На официалното откриване на една от най-модерните аудитории в целия Софийски университет присъстваха заместник-ректорът - доц. Милена Стефанова, деканът на Факултета по класически и нови филологии - проф. Цветан Теофанов, изпълнителният директор на фондация „Америка за България“ - Десислава Тальокова, много студенти и преподаватели.

Kornelia4

Залата е оборудвана с видеоконферентна и мултимедийна система, видеокамери и компютри. Съвременното оборудване позволява дистанционно обучение, записи на лекции и видеоконферентни връзки с български и чужди университети.

Kornelia5

Реконструиранатата аудитория е създадена с подкрепата на Фондация „Америка за България” и е част от проект с цел въвеждане на иновативни методи на преподаване в Катедрата по англицистика и американистика на ФКНФ към СУ . Ръководителят на Катедра „Англицистика и американистика“ проф. Евгения Панчева обяви в началото на церемонията, че това е изключителен ден за катедрата и за целия факултет, защото има удоволствието да открие учебната година в прекрасната среда на една изцяло обновена аудитория, можеща да бъде сравнявана с най-добрите европейски стандарти.

Kornelia3

 

Преподавателите са разработвали електронни курсове и помагала, а днес (1 октомври) част от тях бяха демонстрирани в обновената аудитория.

Kornelia8
Kornelia9