Начало / Университетът / Факултети / Факултет по класически и нови филологии / Новини / ИЗПИТ РУМЪНСКИ ЕЗИК по ЕВРОПЕЙСКАТА ЕЗИКОВА РАМКА

   

Изпит по румънски език по европейската езикова рамка

 

Специалност Румънска филология към ФКНФ, СУ „Св. Климент Охридски” и Институтът за румънски език в Букурещ уведомяват всички желаещи да удостоверят нивото си на владеене на румънски, че от 2011 година се провежда веднъж годишно изпитна сесия за издаване на удостоверение за владеене на румънски език по Европейската езикова рамка.

 

Условията за участие и провеждане на изпита за 2013 година са:

  • 1) Изпитът се състои от две части, писмен и устен, и обхваща всички нива по Европейската езикова рамка. Кандидатите трябва да заявят предварително нивото от Европейската езикова рамка, за което желаят да положат изпита (А1, А2, В1, В2, С1 или С2), при записването си за участие. В рамките на изпитната сесия се допуска явяване само за едно езиково равнище.
  • 2) За да преценят нивото, за което ще положат изпита, кандидатите могат за използват примерните тестове на интернет страницата на Института за румънски език (Institutul Limbii Române) на адрес: www.ilr.ro на „Aplicaţii lingvistice”.
  • 3) Изпитът ще се проведе на 30 март (събота) 2013 г. от 8,30 ч. в сградата на Ректората на СУ, зала 178 – етаж последен (над 5-тия етаж), входa на централното крило откъм двора на сградата.
  • 4) Таксата за участие е в размер на 400 лв. и се внася чрез банков превод в сметката на СУ: БНБ-ЦУ, IBAN: BG52 BNBG9661 3100 1743 01; BIC код: BNBGBGSD. На вносната бележка трябва изрично да е посочено, че сумата е за изпит по румънски език към ФКНФ.
  • 5) Кандидатите, заплатили таксата, се умоляват да уведомят за участието си д-р Жулиета Борин – Франкофонски център в Ректората (северно крило, ет.5) или на тел. (02) 9308437 от понеделник до четвъртък, в интервалите 10 – 12 и 14 – 16 ч., като посочат следното: 1) трите си имена; 2) телефон за връзка; 3) езиковото ниво от Европейската езикова рамка, за което ще положат изпита.
  • 6) Крайният срок за внасяне на таксата и уведомлението за участие е 10.03.2013 г. След тази дата не се приемат заявки.
  • 7) В деня на изпита кандидатите ще се допускат срещу представяне на лична карта и вносна бележка за платена такса.

Ако имате допълнителни въпроси по провеждането на изпита, можете да се обърнете към д-р Джорджета Болд на тел. 0886049541 или на имейл filologia.romana@gmail.com.

Очакваме Вашите заявки.

 

 

Очакваме Вашите заявки.