Начало / Университетът / Факултети / Факултет по химия и фармация / Новини / Архив'2017 / Школа “Компютърно моделиране на материали”, 4-5 декември 2017, София, България

   

Втора школа "Компютърно моделиране на материали" ще бъде организирана във Факултета по химия и фармация на Софийския университет на 4 и 5 декември 2017 г. в рамките на проекта "Materials Networking", финансиран по програмата Хоризонт 2020.

Всички колеги, заинтересовани да посетят школата са добре дошли!

В школата ще участват млади учени от Факултета по химия и фармация, Софийски университет, a лектори ще бъдат световно известни учени в тази област от организациите-партньори по проекта, а именно: проф. Пабло Гамало, проф. Стефан Бромли, проф. Елисео Руиз, проф. Серджо Мадурга, проф. Хорхе Ехеверия и проф. Йорди Цирера от Университета в Барселона; проф. Юкий Нагат от Института за полимерни изследвания на Макс Планк, Майнц, Германия, както и проф. Иван Вакарелски, Университет за наука и технологии "Кинг Абдула" в Саудитска Арабия. От България лектор ще бъде проф. Ивелина Георгиева, Българска академия на науките, а трите групи от Факултета по химия и фармация на Софийския университет, работещи в областта на изчислителната химия ще представят последните си изследвания.

 

Програмата може да бъде намерена тук . Повече информация ще откриете на интернет страницата на проекта: www.materialsnetworking.eu.