Начало / Университетът / Факултети / Факултет по химия и фармация / Корпус за бързо гърмене

   

НАЧАЛО | ПРЕДСТОЯЩО | ИСТОРИЯ | СЪБИТИЯ | ГАЛЕРИЯ

 

48928940_2138638166156960_8692228098671771648_n

Уважаеми колеги-студенти,

Във Факултета по химия и фармация съществува неформалната студентска група „Корпус за бързо гърмене“, която обединява хора с интереси в популяризирането на химията по привлекателен, забавен и творчески начин.

Участието в нашите прояви е напълно доброволно и съобразено с интересите, желанието и свободното време на всеки.

Ние разработваме и показваме зрелищни химични експерименти и участваме в различни масови прояви за популяризиране на химията - научни фестивали, химични лаборатории и демонстрации за ученици, дни на отворените врати, гостувания в училища и посрещане на ученически групи във Факултета и пр. Ръководим научно извънкласни образователни химични програми като летните едноседмични академии по химия и неделните сбирки на химични групи, организирани от фондация Университет за деца. Целта ни е да въведем повече практика и химични опити в образованието и да разкрием мощта и очарованието на нашата наука, с което да стимулираме интерес към нея у учениците.

Работата към Корпуса носи и следните допълнителни ползи: поощрява се от ФХФ, за някои от участията се получават хонорари, изгражда се силна мрежа от контакти.

Ще се радваме да се свържем с всеки, който се интересува от работата ни и иска да стане съпричастен по един или друг начин към нея (контакт: ohtlh@chem.uni-sofia.bg, доц. Лъчезар Христов).

 

Последвайте нашата страница в Facebook - https://www.facebook.com/KorpusZaBrzoGrmene