Начало / Университетът / Центрове / Център за източни езици и култури / Новини / Открита лекция на студенти от специалност "Индология" за стажа им в посолството на България в Делхи

   

Кристина Тодорова и Антония Терпешева, студентите от трети курс на специалност "Индология" с открита лекция за своя едномесечен стаж в българското посолство в Делхи, Индия

 

На 3 ноември 2015 г. в 20 аудитория на ЦИЕК, СУ "Св. Климент Охридски" студентите от трети курс на специалност "Индология" Кристина Тодорова и Антония Терпешева проведоха среща-разговор със свои колеги от всички курсове на специалността, на която представиха своята работа като стажанти в българското посолство в Делхи.
Кристина Тодорова и Антония Терпешева са първите български студенти - индолози, които бяха одобрени за едномесечен стаж по съвместната програма между катедра "Класически Изток" на ФКНФ, СУ "Св. Климент Охридски" и МнВР, създадена по инициатива на българския посланик в Р Индия, Н.Пр. г-н Петко Дойков.
Благодарение на тази ползотворна инициатива двете студентки получиха прекрасния шанс да работят в посолството на Р България в Делхи, където натрупаха ценен опит в сферата на дипломацията, приложиха и обогатиха знанията си по хинди, насладиха се на незабравими преживявания в Делхи, Агра, Курукшетра, срещнаха се със свои индийски колеги от Делхийския университет и Университета Курукшетра.
По време на тяхната своеобразна открита лекция Кристина Тодорова и Антония Терпешева споделиха със своите състуденти най-вълнуващите си впечатления от краткия си, но изключително полезен престой в Индия и отговориха на многобройните им въпроси. Много от студентите изразиха желание да се възползват от тази прекрасна възможност да стажуват в българското посолство в Индия, за която специалност "Индология" изказва още веднъж своята благодарност на посланик Дойков.

 

Delhi