Начало / Новини / Новини и събития / „Седмица на професиите „счетоводител“ и „одитор““, организирана от Кариерния център и Бизнес клуба на Стопанския факултет

   
„Седмица на професиите „счетоводител“ и „одитор““, организирана от Кариерния център и Бизнес клуба на Стопанския факултет

Стартира второто пилотно събитие за годината на Кариерния център на Стопанския факултет на Софийския университет, организирано съвместно с Бизнес клуба на Стопанския факултет – „Седмица на професиите „счетоводител“ и „одитор““. То е първата от серия тематични седмици, всяка посветена на конкретна професия.

Деканът на Стопанския факултет на Софийския университет доц. д-р Атанас Георгиев откри събитието и благодари на бизнес партньорите, които с готовност подкрепиха тази първа по рода си инициатива, чиято цел е да запознае студентите с кариерните пътеки, по които могат да поемат в сферата на счетоводството и одита.

aa835daa_9578_41d2_9e4d_5fe1f87f992b_reference

Доц. д-р Елеонора Станчева-Тодорова – оперативен директор на Кариерния център, поздрави студентите и подчерта, че мисията на центъра е да помогне на младите хора да открият уникалните си таланти и да ги разгърнат в подходяща за тях работна среда. Адриана Браничева, зам.-председател на Бизнес клуба, също поздрави присъстващите и ги запозна с разнообразните дейности, които организацията извършва.

screenshot_2023_11_29_105921_reference

Събитието продължи със сесията по кариерно ориентиране с Надя Стоянова и Мария Илиева – професионални консултанти по кариерно ориентиране от Кариерния център на Софийския университет „Св. Кл. Охридски“, които подготвиха студентите за следващата сесия с работодателите и дадоха насоки каква информация да искат, за да се ориентират в търсенето на най-подходящото за тях работно място.

screenshot_2023_11_29_110024_reference

Участниците имаха възможност за пряк контакт с работодателите в сесията „Лице в лице с бизнеса", на която получиха информация не само за открити работни позиции и стажове, но и за корпоративнатата култура.

Денят приключи с обсъждане на бъдещето на счетоводната професия с Валя Йорданова от „БДО АФА“, която сподели своето виждане за настоящите и бъдещи трансформации в професията, задвижвани от навлизането на технологиите. Тя сподели своя личен опит при избора си на професия и даде ценни съвети на студентите при избора им на кариерна пътека.

Работодателите, се включиха в седмицата, посветена на счетоводната и одиторската професии, са EY Bulgaria, PWC Bulgaria, KPMG Bulgaria, Deloitte Bulgaria, Grant Thornton Bulgaria, BDO AFA, TMF Bulgaria.

Събитието продължава и в следващите два дни – 29 и 30 ноември 2023 г.

Програмата ще откриете тук .