Начало / Новини / Новини и събития / С изпит по математика започна втората кандидатстудентска сесия на Софийския университет за учебната 2024/2025 г.

   
С изпит по математика започна втората кандидатстудентска сесия на Софийския университет за учебната 2024/2025 г.

В 9.00 ч. в аудитория 272 в Ректората на Софийския университет бе дадено началото на конкурсния изпит по математика, с който стартира втората кандидатстудентска сесия на Софийския университет за учебната 2024/2025 г. Кандидат-студент изтегли тема № 1, по която ще работят 836 кандидати, подали заявления за явяване на изпита.

Заместник-ректорът на Алма матер проф. д-р Мадлен Данова приветства с добре дошли кандидат-студентите и изрази надежда на 1 октомври да ги посрещнем като студенти в Софийския университет. Тя ги увери, че са направили най-добрия избор, а днес трябва да дадат всичко от себе си, за да покажат колко много знаят и да продължат напред по пътя, който са избрали.

1-1

Темата бе изтеглена в присъствието на декана на Факултета по математика и информатика и председател на изпитната комисия проф. д-р Мая Стоянова, която пожела успех и всеки от кандидатите да бъде приет в най-желаната от него специалност. Тя посъветва всички да бъдат спокойни, за да покажат по най-добрия възможен начин труда, който са положили в подготовката за изпита.

2-2
3-3

Успешно издържаният изпит по математика дава възможност за кандидатстване в специалностите: „Философия“; “Психология“; “Социология“; „Политология“; „Културология“; „Библиотечно-информационни науки“; „Публични информационни системи“; „Философия (на английски език)“; „Математика“; „Информатика“; „Приложна математика“; „Математика и информатика“; „Компютърни науки“; „Софтуерно инженерство“; „Информационни системи“; „Статистика“; „Анализ на данни“; „Физика“; „Инженерна физика“; „Ядрена техника и ядрена енергетика“; „Физика и математика“; „Астрофизика, метеорология и геофизика“; „Физика и информатика“; „Медицинска физика“; „Комуникации и физична електроника“; „Квантова и космическа теоретична физика“; „Фотоника и лазерна физика“; „Оптометрия“; „Квантова физика и физика на ядрото и елементарните частици (на английски език)“; „Компютърно инженерство“; „Учител по природни науки в основна степен на образованието“; „Химия“; „Химия и английски език“; „Химия и информатика“; „Екохимия“; „Компютърна химия“; „Ядрена химия“; „Инженерна химия и съвременни материали“; „Геология“; „Геопространствени системи и технологии“; „Геология и проучване на природни ресурси“; „Икономика и финанси“; „Бизнес администрация“; „Счетоводство, финанси и дигитални приложения (на английски език)“.