Начало / Новини / Новини и събития / Проф. д-р Георги Вълчев се срещна със студентите от футболния отбор на Софийския университет

   
Проф. д-р Георги Вълчев се срещна със студентите от футболния отбор на Софийския университет

Ректорът на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ проф. д-р Георги Вълчев се срещна със студентите от футболния отбор на Университета, представлявани от Павел Павлов от Факултета по науки за образованието и изкуствата и Ивайло Неделчев от Факултета по журналистика и масова комуникация. На срещата присъстваха директорът на Департамента по спорт проф. д-р Боряна Туманова и двамата треньори по футбол проф. д-р Георги Игнатов и гл. ас. д-р Николай Стайков.

Студентите представиха на ректора трите извоювани купи през 2024 г.: двете купи за извоюваните две първи места от Националните университетски шампионати по футбол и футзал , както и купата за 2-ро място от „European team cup“ по мини-футбол, проведена в столицата на Словакия – Братислава.

1-2

 

Проф. Георги Игнатов подари на ректора проф. Георги Вълчев два златни медала от двата шампионата и портретна снимка на отбора, представи отбора и извоюваните успехи, като подчерта, че през последните 15 години нито едно висше училище в страната не е постигало такъв успех – завоюване на двете купи по футбол и футзал в един сезон. Проф. Игнатов благодари на ректорското ръководство за предоставената възможност студентите да могат да участват във всички организирани спортни прояви.

1-1

 

Проф. д-р Георги Вълчев поздрави футболния отбор на Университета за постигнатите отличия и изрази надежда в най-скоро време да бъде изградена спортна зала за студентите на Алма матер, която да спомогне за постигането на още повече подобни спортни резултати.