Начало / Новини / Новини и събития / Представена бе книгата „Чаша амброзия и още нещо“

   
Представена бе книгата „Чаша амброзия и още нещо“

На 16 ноември 2023 г. в 136 аудитория на Софийския университет „Св. Кл. Охридски“ бе представена новата книга на проф. д-р Илка Бирова „Чаша амброзия и още нещо“ на издателство „Онгъл“, Варна, 2023.

Книгата на проф. Бирова съдържа кратки разкази, есета и миниатюри. Авторката разказва увлекателно, с дълбочина и чувство за хумор за живота като пътуване навън и навътре, за родовата и историческата памет, за онова, което ни прави човеци.

На събитието присъстваха преподаватели от различни факултети на Софийския университет, студенти и ученици, приятели и близки.

1-фото2

Водеща на вечерта беше гл. ас д-р Радея Гешева от Факултета по класически и нови филологии, която представи накратко творческата биография на проф. Илка Бирова и посочи художествените достойнства на книгата. В своето изказване редакторката Илияна Каракочева, учителка по български език и литература, поетеса и писателка, подчерта топлото емоционално въздействие на творбата, нейния богат и изразителен български език.

1-фото5

За красивата атмосфера на събитието допринесоха изпълненията на талантливата цигуларка Ралица Кръстева, ученичка от музикалното училище „Л. Пипков“, София, както и вокалният поздрав на Николай Димов, студент на проф. Илка Бирова от специалност „Руска филология“.