Начало / Новини / Новини и събития / Първа награда в тазгодишното издание на конкурса „Giovani in Crescendo“ получи преподавател във Факултета по науки за образованието и изкуствата

   
Първа награда в тазгодишното издание на конкурса „Giovani in Crescendo“ получи преподавател във Факултета по науки за образованието и изкуствата

Клавирно дуо в състав Ралица Димитрова и Мануела Генова са носители на първа награда в тазгодишното издание на конкурса „Giovani in Crescendo“. Призовото отличие клавирното дуо получава за изпълнението на Рапсодия Вардар за 4 ръце от композитора Панчо Владигеров. В същата категория второ място е присъдено на изпълнители от Литва, а третото на изпълнител от САЩ.

Д-р Ралица Димитрова е главен асистент към катедра „Музика и мултимедийни технологии“ от Факултета по науки за образованието и изкуствата на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Мануела Генова – Кръстанова е артистичен директор на Школа за музика и танци “Орион”.

1-99
98

Дуото е поканено да представи творби от Панчо Владигеров в концерт, който е част от поредицата Реставрации на концерти по Владигеровски по инициатива на къща музей "Панчо Владигеров"- гр. София.

Симфоничният оркестър на G. Rossini и професор Ракеле Пасифико под патронажа на Министерството на образованието и община Пезаро, Италия са организатори на единадесетото издание на музикалния конкурс „Giovani in Crescendo – 2024“, като за чуждестранните участници той е в дигитално издание, а в Италия се провежда присъствено.

1-2-1