Начало / Новини / Новини и събития / Нов грандиозен успех за футболния отбор на Университета

   
Нов грандиозен успех за футболния отбор на Университета

Футболният отбор на Софийския университет „Св. Климент Охридски” стана национален университетски шампион по футбол за 2024 г. за втори път в своята история след титлата от 2020 година. Това е поредното грандиозно постижение след спечелената титла и на Футзал през тази година .

Отборът на Софийския университет последователно елиминира на осминафиналите Русенския университет „Ангел Кънчев“ с 3:0, на четвъртфиналите - Академията на МВР с 5:0, на полуфиналите - Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ с 1:0, за да стигне до мача за титлата срещу Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“. Финалната среща се отличи с феърплей и красив футбол от двата отбора и беше спечелена отново с 1:0 от нашите момчета след гол от дузпа на Станислав Петров от Юридическия факултет през първото полувреме. Над всички обаче беше нашият вратар Ивайло Неделчев, който не само че не допусна гол във финалния мач, а и във всички срещи през цялата година.

 

Снимка_СУ

 

Треньорът на отбора проф. д-р Георги Игнатов благодари на ръководството на Университета, на Департамента по спорт и на всички момчета от отбора: Здравко Панев от Историческия факултет (капитан на отбора), Йордан Рангелов от Стопанския факултет, Ивайло Неделчев и Траян Тенев от Факултета по журналистика и масова комуникация, Борис Тодоров от Факултета по класически и нови филологии, Цветан Вълчинов от Факултета по математика и информатика, Георги Кременлиев, Димитър Руйчев, Емил Иванов, Кристиян Гълъбов, Павел Павлов, Стефан Стефанов, Христо Балджиев от Факултета по науки за образованието и изкуствата, Илия Стоянов и Стоян Тенев от Физическия факултет, Атанас Тодоров, Борислав Борисов, Даниел Митев, Никола Неделчев, Радослав Христов, Румен Рангелов, Станислав Петров и Стефан Даскалов от Юридическия факултет.