Начало / Новини / Новини и събития / Награждаване на победителите в конкурса за есе „Непознатият Азербайджан“

   
Награждаване на победителите в конкурса за есе „Непознатият Азербайджан“

В Центъра за азербайджански език и култура към Софийския университет „Св. Климент Охридски“ се състоя церемония, на която бяха връчени наградите в конкурса за есе на тема „Непознатият Азербайджан“.

Конкурсът е последната инициатива, проведена в рамките на проекта „10 години Център за азербайджански език и култура в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. В състезанието се включиха 27 души в две категории: ученици от 15 до 19 години и студенти.

1-viber_image_2023-12-02_13-07-39-664 3

Директорът на центъра София Шигаева-Митреска приветства участниците и победителите в конкурса, благодари на всички за положения труд, пожела им още много творчески успехи и връчи на победителите грамоти и награди.

В категория за ученици победители са младите хора от Професионалната техническа гимназия в гр. Бургас, Финансово-стопанската гимназия ''Атанас Буров'' в гр. Хасково, Езиковата гимназия "Христо Ботев" в гр. Кърджали и ОУ,,Д-р Петър Берон“ в с. Биркова. В групата на студентите победителите са от Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и Тракийския университет Стара Загора.

1-Преслав Цанов 3

Първото място в категория "Студенти" е за Преслав Цанов от Софийския университет "Св. Климент Охридски". На второ място е Никол Георгиева от Софийския университет, а на трето - Синтия Христова от Тракийския университет - Стара Загора.

1-Никол Георгиева 3
1-Синтия Христова

 

 

Мелиса Рамадан и Катрин Никова - студенти в Софийския университет, получиха поощрителни награди.

В категорията ученици от 15 до 19 години победителят е Стилян Пенев (Професионална техническа гимназия в гр. Бургас). Второто място е за Ева Киркова (Финансово-стопанска гимназия ''Атанас Буров'' в гр. Хасково), а третото – за Белен Догу (Езикова Гимназия "Христо Ботев" в гр. Кърджали). Атичка Терзиева и Седеф Мустафа получиха поощрителни награди.